Om Bosse själv

Jag växte upp i ett konstnärligt hem. Mamma målade och pappa var möbel- och inredningsarkitekt. Jag bestämde mig tidigt för att följa i pappas fotspår och bli arkitekt. Jag började den banan med att prya på ett arkiktektkontor när jag gick i åttan. Arkitekten hette Bengt Jonsson och var gammal kompis till pappa. Jag minns att jag bland annat hann rita en liten hörsal i Gamla Polishuset i Stockholm, som heter Sal 100. Föga anade jag då att jag femton år senare skulle bli polis.

Arkitektutbildningen påbörjade jag på distans när jag gick i gymnasiet. Lärosätet hette Akademisk Brevskole och ligger i Köpenhamn. Jag genomgick två av deras kurser, Boligkonsulent och Indendørsarkitekt.

Efter fullgjord värnplikt återvände jag som anställd hos Bengt Jonsson och tillbringade sedan ett par år med att inreda Försäkringskassans kontor över hela Sverige utom i Stockholm, Göteborg och Malmö. Ytterligare ett par anställningar följde på det, den här gången som dekoratör i två möbelaffärer,
Tumba Möbler som öppnade en filial i Bro och Åhlbergs Möbler på Sveavägen.

Sedan tog livet en annan vändning. Våren 1977 började jag spela keyboards med Monica Törnell New Band och upptäckte ganska snart att det gick att livnära sig som turnerande rockmusiker. Jag blev kvar i den branschen i fyra år.

Ytterligare ett av livets bananskal ledde mig till polisyrket och där arbetade jag i drygt trettio år.

Vårvintern 2014, efter sporadiska inhopp på arkitektområdet, bestämde jag mig för att återuppta det yrke som jag en gång utbildade mig till, ännu så länge som bisyssla.