Verksamhetsområden

Bygglovsritningar

Bygglov behövs oftast när du ska bygga ut eller bygga om din fastighet. Reglerna kan variera mellan olika kommuner, så mitt råd är att kolla kraven på din kommuns hemsida.

Jag hjälper dig med att ta fram bygglovsritningar. För att göra det behöver jag de senaste ritningarna som finns för fastigheten. Ofta krävs också att jag gör ett besök och gör mätningar och fotograferar på plats. Det kan också vara en fördel för dig att få förslag på lösningar som du kanske inte har tänkt på.

Inredningsritningar

Du har tröttnat på din inredning eller planeringen i huset eller lägenheten men vet inte riktigt vad du ska göra åt saken. Det är lätt att bli 'hemmablind' och i värsta fall ser man bara problem, inte möjligheter.

Jag kan hjälpa dig att ta en titt på nuvarande inredning och planlösning. Sedan tar jag med mig de ritningar du har eller mäter upp lokalerna och gör en ny ritning. Därefter åker jag hem till kontoret och gör en eller flera skisser med förslag på ändringar.

Nya byggregler?

Från och med juli 2014 kan det bli möjligt att få bygga en 25 kvadratmeters stuga på tomten utan bygglov. Man ska dessutom kunna bygga ut den befintliga villan med 15 kvadratmeter utan bygglov. Det kommer däremot i båda fallen krävas en bygganmälan till kommunen. En sådan anmälan kommer i många fall kräva en skiss/ritning över hur det hela kommer se ut. Även detta kan jag hjälpa dig med.